Waarom UVON?

De afkorting UVON staat voor Unie van Vrouwelijke Ondernemers Nederland. Lange tijd waren er verdeeld over Nederland diverse afdelingen, die elkaar met regelmaat opzochten en ook jaarlijks bijeenkomsten organiseerden. Inmiddels staan de afdelingen meer op zichzelf. Bij UVON IJssel-Vecht is de sfeer warm en betrokken, een echte sisterhood. Wij vertalen de afkorting UVON dan ook graag in Uniek Vrouwelijk Ondernemers Netwerk!

UVON IJssel-Vecht

Voor vrouwelijke ondernemers uit de Regio

Als ondernemer sta je elke dag weer voor een uitdaging. Naast het in praktijk brengen van je vak en je klanten de aandacht geven die ze nodig hebben, heb je ook te maken met heel veel andere uitdagingen die het ondernemerschap met zich meebrengt. Financiële zaken, personeel, netwerken, acquisitie, marketing, verkoopgesprekken. En dan hebben we nog niet eens gesproken over je rol als partner, moeder, vriendin en dochter.

Wat is het dan fijn om andere vrouwen te ontmoeten die soortgelijke ervaringen hebben. Vrouwen die naar je luisteren, inspireren en als het nodig is met je meedenken. Dat is wat je vindt bij UVON IJssel-Vecht.

Er is openheid binnen de groep en daardoor ook ruimte voor persoonlijke vraagstukken.

Jeanette Reitsma - Coachingpraktijk Stromen

Het is mooi dat je jezelf kunt zijn. Je hoeft niet te pitchen. Er is ook ruimte om je kwetsbaar op te stellen als het even niet goed gaat.

Uvon is voor mij een warm nest met diepgang. Het is een netwerk van gelijkgestemden waardoor er op een dieper level wordt gecommuniceerd.

Maandelijkse ontmoeting

Gevarieerd programma

We komen één avond per maand bij elkaar. Dit zijn ontspannen avonden waar je inspiratie op doet en je verhaal kwijt kunt. Waar jij je kennis en inzicht deelt met anderen. Waar je betrokkenheid voelt en verbinding ervaart. Lekker eten en drinken horen er vanzelfsprekend bij.

De bijeenkomsten beginnen om 17.30 uur. We eten samen en organiseren een interessante activiteit, met als doel het ondernemerschap en de persoonlijke groei te stimuleren. Inspiratie, elkaar ontmoeten, er voor elkaar zijn en plezier zijn daarbij belangrijke elementen. En uiteraard zijn er altijd weer voldoende netwerkmomenten aan het begin en einde van een programma om nieuwe inspiratie en ideeën op te doen.

We nodigen een interessante spreker uit, gaan op bedrijfsbezoek of organiseren een workshop over een thema dat er op dat moment toe doet. Met de vijf pop-ups die we jaarlijks organiseren geven we onze leden de kans om zelf een actieve bijdrage aan de bijeenkomsten te geven.

Kijk op de agenda voor het programma overzicht.

Een stukje geschiedenis

Sinds 1998 is UVON IJssel-Vecht actief in de regio. De wortels van UVON liggen echter in Frankrijk. Voortgekomen uit de FCEM: Femmes de Chefs d’entreprises Mondiales, dat werd opgericht na de Tweede Wereldoorlog door de vrouw van een omgekomen grootindustrieel, die besloot de onderneming van haar man voort te zetten. Om haar positie te versterken richtte deze dame, Yvonne Foinant, een vereniging op van vrouwelijke ondernemers die in dezelfde situatie verkeerden. Op die manier kon ze de bijzondere omstandigheden waarin zij zich bevonden bespreken met haar vrouwelijke lotgenoten en legde zij de basis voor wat nu UVON heet.