Wilma Huisman-van Dijk
– Wijngoed en Zorghoeve de Reestlandhoeve
Op uw gezondheid en dat van uw en onze leefomgeving.
Hoofdweg 21, 7707 RB Balkbrug
info@reestlandhoeve.nl
www.reestlandhoeve.nl
Op uw gezondheid en dat van uw en onze leefomgeving.
Hoofdweg 21, 7707 RB Balkbrug
info@reestlandhoeve.nl
www.reestlandhoeve.nl
Het leven is te kort om slechte wijn te drinken.
Een quote waar ik helemaal achter sta, zeker nadat ik kanker heb gehad. Ik ben gelukkig hersteld maar heb daarna wel de nodige aanpassingen moeten doen om mijn energie te verdelen. Zeker niet altijd eenvoudig wanneer je ondernemer bent en overal kansen en mogelijkheden ziet. Het betekent keuzes maken in wat doe ik wel en vooral ook wat doe ik niet (meer). Niet altijd makkelijk. Het betekent onder andere dat ik gestopt ben met mijn praktijk als homeopaat al blijft homeopathie me zeker inspireren. Maar het leven lacht me toe. Laten we het glas heffen op het leven.
Van melkveebedrijf naar wijboer
Samen met John, mijn man, heb ik de Reestlandhoeve opgebouwd. Dit nadat hij vanwege een hernia niet meer zijn biologisch melkveebedrijf kon runnen. De Reestlandhoeve bestaat uit een wijngaard waarin we de druiven telen voor de Reestlander wijnen. Dit komt voort uit mijn liefhebberij voor wijn en wat bodem en klimaat doet met wijn. En dan is een wijngaard in Nederland niet het meest vanzelfsprekend, maar wel spannend en het is zeker mogelijk om goede wijn te maken. Met muziek en homeopathische middelen proberen we de druivenstokken zo gezond mogelijk te houden. Inmiddels hebben de Reestlander wijnen nationaal en internationaal diverse prijzen gewonnen. Ook hebben we een bijzonder concept ontwikkeld waarbij iedereen wijnboer kan worden op de Reestlandhoeve middels het leasen van een aantal wijnstokken.
Zorghoeve
De Reestlandhoeve is niet alleen een wijngoed waar het goed toeven is met lekkere wijn in de Wijnbarn of op het terras, maar ook vinden mensen met diverse zorgvragen een fijne plek om te participeren binnen het bedrijf. Denk aan mensen met een psychiatrische hulpvraag, mensen met dementie of verstandelijke beperking. Wij kijken niet alleen naar wat niet meer kan, maar vooral ook naar wat er nog wel kan. Ook zijn we regelmatig een plek voor mensen die ziek geweest zijn en via de Reestlandhoeve weer een opstapje maken om te herstellen en te re-integreren.
Dit stuk van het bedrijf heb ik opgezet met een oud collega met wie ik gewerkt heb als verpleegkundige in de psychiatrie.
Samen maken we de Reestlandhoeve
De Reestlandhoeve bestaat inmiddels 18 jaar. We hebben de nodige ups en downs meegemaakt. Onze zoon Bas is inmiddels toegetreden tot de VOF en overweegt Lynn onze dochter of ze t.z.t. ook het bedrijf mede wil overnemen. We hebben daarnaast een fantastisch team van medewerkers, vrijwilligers en stagiaires om ons heen. Samen met elkaar maken we en zijn we De Reestlandhoeve.